ОФИЦИЈАЛЕН РЕДОСЛЕД ОХРИД ФЕСТ 2020 – ФОЛК ВЕЧЕР

 •  
  1. Анита Бошкова – Моја ти си судбина
                Муз Иво Горов Ар. Ц.П.Дундарак Т. Анита Бошкова
  2. Гордана Микиќ – Еј да беше судено
          Муз и Т. Томислав Коцевски Пепси Ар. Дејан Миленковски
  3. Мишко Микеле Србиноски – Песна горчлива
  Муз и Ар. Горан Милошески Бато Т. Огнен Неделковски
  4. . Добрила Чабриќ Ивановска -    Мој Охриде
  Муз Иво Горов Т. Огнен Неделковски Ар. Дејан Миленковски
                        Втор блок
  5. Петар Нечовски – Побарај среќа
         Муз и Т. Енвер Рашити Ар Јовица Каралиевски         
  6. Нино Величковски – Чувај не’ песно
  Муз Филип Неделковски Т. Огнен Неделковски Ар. Петар Кан 
  7. Зоран Христов – Ќе те носам на југ
  Муз Горан Шарац Ар. Ц.П. Дундарак Т. Огнен Неделковски
  8. Ибро Лабунски – Анѓо моја судбино
         Муз и Ар Ибро Лабунски Ар. Суад Усеин Цуле
  9. Милован Секулоски и Позитив бенд – Животот е еден
       Муз и Т. Милован Секулоски    Ар. Гоце Цоцески
          Трет блок
  10. Јуле Николовска – Дали може
       Муз и Т. Огнен Неделковски Ар.Љупчо Соколовски
  11. Методија Столески – Играј моме убаво
  Муз и Ар. Ц.П.Дундарак Т. Огнен Неделковски
  12. . Јовица Мицевски Бамбус – Од бога ти е дадено
  Муз и Т. Томислав Коцевски Пепси    Ар. Дарко Илиевски
  13. Анета Арсовска – Зароси љубов
  Муз и Ар. Цане Петров Т. Анита Бошкова
  14. Благоја Грујовски – Не се будам без тебе
  Муз Иво Горов Т. Огнен Неделковски    Ар. Љупчо Соколовски
  Четврти блок
  15. Катерина Брезева и Соната – Кажи ми кажи
  Муз и Ар. Петар Кан Т. Драган Матески
  16. Ирена Спасовска – Кокиче
  Муз и Т. Горјан Стојановски Ар. Цане Петров
 • 17. Скопски Боеми – Љубовта е скапа играчка
  Муз и Ар Цане Петров Т. Огнен Неделковски
  18. Барбара Јаковлеска – Гали ме гали
  Муз и Ар. Петар Кан - Т. Петар Кан и Драган Матески 
  19. Благица Павловска – Невреме
  Муз и Т. Блаже Темелков Ар. Дарко Тасев