Групата Соната од Велес на фестивалската сцена на „Охрид фест – Охридски Трубадури“ настапува повеќе години. За долгогодишната соработка Катерина Брезева, вокал во групата вели:

„Оваа година имаме преубава баладична песна, која очекувам публиката да ја прифати. Со оглед на тоа што настапувае секоја година на убавата фестивалска бина, ние сме веќе тадиционално дел од манифестацијата и едвај чекаме да се одржи“.

За својот живот и мајчинството Кате изјави:

„Песната ја испеав со посебна емоција, бидејќи е прва песна по породувањето“.