Течат подготовките за Фолк вечерта на 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури„

By ohridski

Нашата определба е – повeќе идни хитови! Веднаш по завршувањето на конкурсот на  „Охрид Фест – Охридски трубадури“, распишан за нови композиции, започнаа и подготовките за 26. Фестивалско издание. Ги преслушуваме демо снимките, а разговараме…

Дадо Топиќ: „Македонија“ ја пеам 50 години со иста страст

By ohridski

Легендарниот Дадо Топиќ („Македонија“, „Дали знаш да те волим“, „Елизабет“, „За који живот да се родим“…) на јубилејното издание на „Охрид фест“, во Интернационалната вечер на 2 септември, ќе ја добие наградата за ширење музика…

Ирена Спировска- новата водителка на Фолк вечер на „Охрид фест“

By ohridski

Во годината на јубилејот на „Охрид фест“, водителка на Фолк- вечер е популарната Ирена Спировска, омилено тв- лице што, верувале или не, има 30. годишно професионално искуство, точно колку што трае фестивалот. – Радосна сум…

Васил Гарванлиев: Сцената на Долни Сарај ми предизвикува турбуленција 1000 пати поголема од онаа на „Евросонг“

By ohridski

Васил, за многумина беше вистинско изненадување веста за твоето учество на „Охрид фест“. После толку многу сцени, вклучувајќи ја и евровизиската, 2021 година во Холандија, годинава, на 2 септември ќе те видиме на Интернационалната вечер…

Големи имиња на 30-тото издание на „Охрид-фест“: Јубилеј со Дадо Топиќ, Гоца Тржан, Неда Украден

By ohridski

Подготовките за 30-тото издание на Интернационалниот музички фестивал „Охрид- фест-Охридски трубадури“, се во полн ек. Ќе се слави со песна! На 1 и 2 септември, во македонскиот Ерусалим, нашиот прекрасен Охрид, на величенствената сцена на…

На 2 и 3 септември не очекува фантастичен „Охрид фест 2022“. Ќе настапат: Кики Лесендриќ, Владо Калембер, Златко Пејаковиќ…, награди за промоцијата на музиката на Балканот за Гаро и Мирослав Илиќ

By ohridski

Подготовките за најновото, 29-то издание на Интернационалниот музички фестивал „Охрид фест “, една година пред јубилејот, се во полн ек. На 2 септември, на сцената на Долни Сарај во Охрид, во Фолк вечер ќе настапи…

By ohridski

Распишан конкурс за Интернационалниот музички фестивал „Охрид фест – Охридски трубадури 2022“ Интернационалниот музички фестивал „Охрид-фест – Охридски трубадури“ по 29-ти пат распишува конкурс за нови композиции, што ќе го имаат премиерното издание на 2…