Шведскиот рок-пејач Jim Jidhed , врвен во мелодискиот рок, специјален гостин на Интернационалната вечер

By ohridski

Во Интернационалната вечер на годинешниот Охрид Фест – Охридски трубадури  како специјален гостин, со своја шоу програма ќе настапи врвниот мелодиски рок пејач Jim Jidhed . Jim Jidhed е шведски рок-пејач,  еден од најценетите во…

Српската поп легенда за нашата публика

By ohridski

Охрид Фест 2019, поп вечер – 6-ти септември. Македонската публика ја поздрави ЈУ легендата Срџан Марјановиќ. Запаметен од повозрасните по одличните забави и шлагери. Денес репер за помладите музичари, со напишаните и изведените рефрени со…

„Охрид фест – Оридски трубадури 2019“: Силен бран од нови композиции со квалитетен звук!

By ohridski

„Охрид фест – Охридски трубадури 2019“, еден од најстарите фестивали во Македонија во своето 26-то издание најавува силен бран нови композиции со квалитетен призвук и изразување. „Оваа година го подигнавме критериумот на повисоко ниво со…

Течат подготовките за Фолк вечерта на 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури„

By ohridski

Нашата определба е – повeќе идни хитови! Веднаш по завршувањето на конкурсот на  „Охрид Фест – Охридски трубадури“, распишан за нови композиции, започнаа и подготовките за 26. Фестивалско издание. Ги преслушуваме демо снимките, а разговараме…