Нашата определба е – повeќе идни хитови!

Веднаш по завршувањето на конкурсот на  „Охрид Фест – Охридски трубадури“, распишан за нови композиции, започнаа и подготовките за 26. Фестивалско издание.

Ги преслушуваме демо снимките, а разговараме со авторите, со цел што поголем број од пристигнатите песни да бидат и идни хитови, вели уметничкиот директор на Фолк вечерта, Цане Петров. По ревијалниот дел ќе настапат и Molika One Band. Тие ќе бидат дел од програмата на забавата по фестивалската вечер, на која ќе бидат доделени наградите на Фолк вечерта на 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури„.

Низ директен или одложен пренос, Фолк вечерта, како и Поп и Интернационалната вечер, ќе имаат можност да ја проследат над 200 милиони гледачи, потврдувајќи го со тоа значењето на „Охрид Фест – Охридски трубадури“, како еден од најстарите и најмоќни фестивали – успеал да ги надминат нашите, регионалните и европските граници, носејќи ја нашата песна ширум светот.

Во тек е склучувањето на договорите со телевизиите и музичките канали, по што ќе биде познато и дали ќе се надмине ланскиот р Веднаш по завршувањето на конкурсот на „Охрид Фест – Охридски трубадури“, распишан за нови композиции, започнаа и подготовките за 26. Фестивалско издание. Ги преслушуваме демо снимките, а разговараме со авторите, со цел што поголем број од пристигнатите песни да бидат и идни хитови, вели уметничкиот директор на Фолк вечерта, Цане Петров.

Дел од програмата на забавата по фестивалската вечер ќе биде и настапат и Molika One Band. На забавата ќе бидат доделени и наградите на Фолк вечерта на 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури„. Низ директен или одложен пренос, Фолк вечерта, како и Поп и Интернационалната вечер, ќе имаат можност да ја проследат над 200 милиони гледачи, потврдувајќи го со тоа значењето на „Охрид Фест – Охридски трубадури“, како еден од најстарите и најмоќни фестивали – успеал да ги надминат нашите, регионалните и европските граници, носејќи ја нашата песна ширум светот. Во тек е склучувањето на договорите со телевизиите и музичките канали, по што ќе биде познато и дали ќе се надмине ланскиот рекорд на директни и одложени преноси. екорд на директни и одложени преноси.