Две познати музички имиња од Црна Гора ќе видиме на годинешниот Охрид Фест – Охридски трубадури. Славен Кнезовиќ и Анѓелко Ѓурановиќ, долгогодишни вокални изведувачи и инструменталисти. Тие ни пратија впечатлив музички видео повик за 7-ми септември, Интернационалната вечер на Фестивалот.