Шведскиот рок-пејач Jim Jidhed , врвен во мелодискиот рок, специјален гостин на Интернационалната вечер

By ohridski

Во Интернационалната вечер на годинешниот Охрид Фест – Охридски трубадури  како специјален гостин, со своја шоу програма ќе настапи врвниот мелодиски рок пејач Jim Jidhed . Jim Jidhed е шведски рок-пејач,  еден од најценетите во мелодискиот рок.Првиот значаен успех го доживува во осумдесетите, со групата “Alien”. По хитот „Only one woman “(“Само една жена”) од…

Српската поп легенда за нашата публика

By ohridski

Охрид Фест 2019, поп вечер – 6-ти септември. Македонската публика ја поздрави ЈУ легендата Срџан Марјановиќ. Запаметен од повозрасните по одличните забави и шлагери. Денес репер за помладите музичари, со напишаните и изведените рефрени со гитара.

„Охрид фест – Оридски трубадури 2019“: Силен бран од нови композиции со квалитетен звук!

By ohridski

„Охрид фест – Охридски трубадури 2019“, еден од најстарите фестивали во Македонија во своето 26-то издание најавува силен бран нови композиции со квалитетен призвук и изразување. „Оваа година го подигнавме критериумот на повисоко ниво со изборот на композиции и директен разговор со учесниците за аранжманите и изведбите“ – вели Цане Петров, уметничкиот директор на фолк…

Рекорден број нови композиции за 26. издание на Фестивалот

By ohridski

За 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури“, што ќе се одржува од 5 до 7 септември годинава, доставени се рекорден број нови песни. На конкурсот, распишан за нови композиции, доставени се безмалу две стотини демо снимки. Според зборовите на Григор Копров, уметничкиот  директор на Фестивалот, импресивната бројка на пристигнати демо снимки го потврдува…

Течат подготовките за Фолк вечерта на 26. издание на „Охрид Фест – Охридски трубадури„

By ohridski

Нашата определба е – повeќе идни хитови! Веднаш по завршувањето на конкурсот на  „Охрид Фест – Охридски трубадури“, распишан за нови композиции, започнаа и подготовките за 26. Фестивалско издание. Ги преслушуваме демо снимките, а разговараме со авторите, со цел што поголем број од пристигнатите песни да бидат и идни хитови, вели уметничкиот директор на Фолк…