Каролина Петковска, водителка на „Охрид-фест“: Овој фестивал ја афирмира македонската музика но и нашиот јазик

By ohridski

Каролина, и годинава ја водите фолк- вечерта на „Охрид- фест“, скусеното издание на популарниот фестивал. И покрај големото искуство, и вашиот личен белег- професионалност, сигурно постои нешто што во оваа приказна се нарекува предизвик? – Во 1994 година, мислам, дека малубројни беа оние коишто веруваа дека новиот фестивал на авторска мелодија создавана во духот на…