Интервју, Перо Христов: Ми недостигаат некогашните фестивали, природноста и песни отпеани со душа

By ohridski

Кариера богата со многу убави песни-вистински бисери, награди, турнеи, концерти, луѓе…Перо, дали навистина музиката е најголемиот подарок и талент што на човекот може да му го разубави животот? – Да, музиката како уметност е една прекрасна работа која секој човек, кога ја слуша, го прави среќен, исполнет и свој. Ова го зборувам како обичен слушател…

Перо Христов во ревијалниот дел на „Охрид-фест“

By ohridski

На 27-мото издание на „Охрид- фест“ што на 11 септември ќе се случува на сцената на Долни Сарај во Охрид, во ревијалниот дел ќе настапи Перо Христов, кој неодамна прослави 5 децении богата музичка кариера. -Со големо задоволство на „Охрид-фест“ ќе испеам десетина мои најдобри, најслушани песни и од забавен и од народен период- ни…