Ненад Нинчевиќ: Се надевам дека на Тоше му вратив барем делче добрина која тој несебично ја делеше со мене

By ohridski

Со Ненад Нинчевиќ, еден од најплодните хрватски автори контактирав користејќи ги привилегииите на современата технологија. Брзо, ефикасно и професионално, Ненад демонстрираше дека и покрај романтичните стихови е човек на ова време. Интервјуто е со повод, наградата на „Охрид- фест“, што поради состојбата со пандемијата Нинчевиќ нема да може да ја подигне на лице место, од…

Хрватскиот автор Ненад Нинчевиќ („Тути фрути“ бенд) е добитник на наградата за промоција на музиката на Балканските простори на „Охрид- фест“

By ohridski

Еден од најплодните хрватски автори: композитор, текстописец и аранжер, Ненад Нинчевиќ е годинешниот добитник на наградата за промоција на музиката на Балканските простори, што „Охрид-фест“ традиционално ја доделува секоја година. За жал, поради состојбата со пандемијата на Ковид-19, Нинчевиќ нема да присуствува на фестивалот на 11 септември, но особено се радува на ова признание. –…