Учесничка на „Охрид-фест“, Анита Бошкова: Песните што ги создавам се говор на душата

By ohridski

Настапувате, дебитирате на „Охрид фест“, и како вокален интерпретатор но и како автор на текстови. Раскажете ни нешто за песната, ангажманот со стиховите… – Оваа година ќе се одржи 27-мото издание на „Охрид фест“, а мене ми е прв настап и прво мое појавување на овој фестивал и како интерпретатор и како текстописец. Идејата за…

Поради пандемијата со Ковид 19 :„Охрид- фест 2020“ во знак на Фолк вечер

By ohridski

Музичкиот летен фестивал, „Охрид- фест 2020“, годинава ќе ја одржи традицијата и контунтинуитет долг 27 години без Интернационална вечер, на 11 септември, со одржување на Фолк вечер. Причината е позната: општата неизвесност предизвикана со пандемијата на Ковид 19, а идеен творец на фестивалот, композиторот Глигор Копров вели дека се ќе се надомести следната година. „За…