Хрватскиот автор Ненад Нинчевиќ („Тути фрути“ бенд) е добитник на наградата за промоција на музиката на Балканските простори на „Охрид- фест“

By ohridski

Еден од најплодните хрватски автори: композитор, текстописец и аранжер, Ненад Нинчевиќ е годинешниот добитник на наградата за промоција на музиката на Балканските простори, што „Охрид-фест“ традиционално ја доделува секоја година. За жал, поради состојбата со пандемијата на Ковид-19, Нинчевиќ нема да присуствува на фестивалот на 11 септември, но особено се радува на ова признание. –…